Mataró Notícies

El 37è Concurs Literari d’Òmnium - Memorial Joaquim Casas crea la categoria d'adults

El 37è Concurs Literari d’Òmnium - Memorial Joaquim Casas crea la categoria d'adults

Sergi Ruiz

Aquest dissabte a la sala d’actes de la Fundació Iluro se celebra el lliurament de premis del 37è Concurs Literari d’Òmnium Mataró – Memorial Joaquim Casas. Una edició en què s’han presentat 1347 treballs, dividits en sis categories, dels quals 21 han estat premiats. Aquest concurs, iniciat l’any 1980, és l’únic que convoca a tots els alumnes de tots els centres educatius de Mataró des de primer de primària fins a batxillerat i cicles formatius. Enguany, però, s’ha afegit una categoria més dirigida als adults que visquin o tinguin un vincle amb la ciutat. Carles Estapé, president d’Òmnium Cultural Mataró – Maresme, explica que aquesta nova categoria que respon a la voluntat de popularitzar el premi entre la ciutadania i que els finalistes puguin accedir a la Mostra Literària del Maresme.

Un concurs que se celebra ininterrompudament des del 1980 i que, per tant, està a punt de celebrar quaranta anys. Quatre dècades en què el Memorial Joaquim Casas s’ha convertit en una referència pel que fa als premis literaris a la capital del Maresme. Una trajectòria que Estapé valora positivament. A més, el president d’Òmnium Cultural Mataró – Maresme considera que el Concurs Literari és un dels pals de paller de l’entitat a la ciutat.

L’entrega de premis 37è Concurs Literari d’Òmnium Mataró – Memorial Joaquim Casas tindrà lloc dissabte a les 7 de la tarda a la sala d’actes de la Fundació Iluro.