Mataró Notícies

Can Palauet inaugura la mostra itinerant "El museu com a pretext"

Can Palauet inaugura la mostra itinerant "El museu com a pretext"

Eli Solsona

Can Palauet acull “El museu com a pretext”, una exposició que presenta una reflexió sobre el museu com a element generador de l’imaginari col•lectiu que configura el relat de l’art. Aquesta mostra aplega creacions de vuit artistes -entre els quals hi ha Perejaume, Eulàlia Valldosera, Jordi Mitjà, Hans-Peter Feldmann o Jaume Pitarch, entre d’altres-, que reinterpreten la idea de museu i hi incorposen la seva semiòtica i estructura ocultes. Temes de debat recurrent per part de la comunitat artística com la sacralitat de l’obra d’art o el mite de l’autoria, són presents en aquesta mostra. Anna Capella és la directora del Museu de l’Empordà i co-comissària de l’exposició.

La mostra “El museu com a pretext” arriba a Mataró després d’haver visitat Sabadell, Cornellà de Llobregat, el Monestir de Sant Feliu de Guíxols o el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida. I és que aquesta exposició, organitzada pel Departament de Cultura i produïda pel Museu de l’Empordà, s’inclou dins de Programa.cat, un catàleg obert d’espectacles i exposicions que el Departament ofereix a centres d’art i museus municipals per difondre l’art contemporani pel territori català i acostar-lo a la ciutadania, tal i com explica el coordinador de la itinerància de l’exposició del Departament de Cultura, Gabriel Planella.

Aquesta exposició és l’onzena mostra itinerant que el Departament de Cultura produeix i ofereix als municipis. Programa.cat pretén reforçar l’activitat cultural dels municipis i fer més accessible l’art contemporani, posant èmfasi en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col•leccions. En aquest sentit, Mataró té la voluntat de produir exposicions que puguin ser seleccionades per Programa.cat i poder ser exportades a d’altres ciutats catalanes. Segons el regidor de cultura, Joaquim Fernàndez, Mataró té molt bons artistes i ara la voluntat és poder lluir a d’altres indrets de Catalunya l’art que es fa a la ciutat.

“El museu com a pretext” es podrà veure a Can Palauet fins al 25 de març.
 

Etiquetes: