Mataró Notícies

Can Gassol acull l'obra "Tractat de Blanques", dirigida per Marc Molina

Can Gassol acull l'obra "Tractat de Blanques", dirigida per Marc Molina

Marc Rodriguez Sedano

L’obra ‘Tractat de Blanques’ és un monòleg que explica la vida i pensaments d’una immigrant africana que intenta encaixar a occident a canvi de renunciar al seu origen. Una obra d’Enric Nolla que interpreta Carme Pla i dirigeix Marc Molina. La protagonista té un món interior molt convuls i, a través dels seus pensaments, haurà d’enfrontar-se al seu passat per intentar sobreviure. Molina explica que ‘Tractat de Blanques’ és el primer monòleg que dirigeix i ha estat un repte poder aconseguir que el públic connecti amb el personatge.

El monòleg enganxa a l’espectador perquè, segons Molina, tothom es veu reflectit en els conflictes de la protagonista. El director creu que qualsevol persona que intenta formar part de la societat ha d’adaptar-s’hi, així que l’obra vol ser també una reflexió en forma de crítica social. A més, serveix per veure quina actitud té occident envers als immigrants. 

Tractat de Blanques va ser premi Serra d’Or l’any  2002 i es podrà veure al Centre de Creacions Escèniques Can Gassol els propers 5 i 6 de maig a les 9 del vespre i el dia 7 a les 7 de la tarda.