Mataró Notícies

Activitats per a la tota la família aquest mes de juny a la Casa Capell

Activitats per a la tota la família aquest mes de juny a la Casa Capell

Betty Doñate

La Casa Capell oferirà aquest mes de juny cinc activitats per a tota la família amb l’eix comú de la sostenibilitat. Podrem conèixer com són els ocells que viuen Catalunya, com elaborar cosmètics naturals i com fer d’observadors científics del mar. Però també podrem saber quina és la situació energètica a casa nostra i què és el Tub Verd, un gran desconegut a Mataró, tot i ser la principal font de calor de l’aigua de molts equipaments locals, segons ha explicat la tècnica de la Casa Capell, Maria Calvo. 

Les activitats començaran el dijous 8 de juny amb un taller per conèixer les diferents espècies d’aus catalanes. Serà a dos quarts de nou del vespre i anirà a càrrec de l’expert Ricard Gutiérrez, autor del llibre Els ocells de Catalunya, quan i com veure’ls. La segona activitat programada és un taller de cosmètica natural, que tindrà lloc el dia 10, però ja no hi ha places per apuntar-s'hi.

De les activitats programades destaca la presentació del Tub Verd de la ciutat, que es celebrarà el dia 15 a dos quarts de nou i anirà a càrrec de Carme Nadal, cap de l’oficina tècnica de Mataró, Energia Sostenible. Tot i ser la principal font de calor aqüífera de molts equipaments, El Tub Verd és un gran desconegut a Mataró, segons la tècnica de la Casa Capell.

El diumenge 18 de juny pel matí hi ha programat un taller per a tota la família que forma part del programa Observadors del Mar. L’activitat inclou una sortida en embarcació per posar en pràctica els coneixements i descobrir la riquesa marina de Mataró.

Finalment, el dijous 22 de juny, hi haurà una xerrada sobre la Transició Energètica a Catalunya. L’activitat, que serà de set a dos quarts de nou del vespre, s’emmarca en la Setmana Europea de l’Energia a Catalunya. Per més informació podeu consultar el web de la Casa Capell: http://www.mataro.cat/portal/ca/campanya/casa_capell/