Mataró Notícies

400 alumnes mataronins participen a la trobada del flabiol

400 alumnes mataronins participen a la trobada del flabiol

Cristina Salad

Més de 400 alumnes de sis escoles de Mataró faran aquest dimarts, 25 d’abril, la trobada de flabiol. Una trobada anual en la que participen les escoles que treballen el projecte “El flabiol a les escoles de Mataró”. Un projecte que ja fa alguns anys que es va posar en marxa i en el que els centres treballen l’aprenentatge de la música amb aquest instrument de carrer molt habitual als actes festius de la ciutat. De fet, Mataró té l’honor de ser una de les ciutats de Catalunya en què mai s’ha deixat de tocar el flabiol. Explica Teresa Soler, mestra i membre del grup de treball de flabiol que van voler incorporar aquest instrument a les aules de música de les escoles per l’estreta relació que ha tingut sempre la ciutat amb la música feta amb aquest petit instrument de vent. El que fan ara és reunir-se per tocar junts i fer-ho de la millor manera en què es pot fer: en grup i a les places i carrers de la ciutat.

El Fossar Xic, la plaça del Beat Salvador i la Plaça de la Muralla seran l’escenari escollit en el que els alumnes de flabiol de les escoles Marta Mata, Maria Mercè Marçal, Tomàs Viñas, Joan Corominas, Camí del Mig i Montserrat Solà mostraran al públic el que han après a les aules i com han evolucionat amb el flabiol. Es farà en tres escenaris diferents i per grups d’edat, començant pels més petits, els que han començat aquest curs a tocar el flabiol i el tamborí (els dos instruments es toquen conjuntament). Després, seran els més grans els que tocaran diverses cançons i ensenyaran als seus companys més joves que tocar instruments de música tradicional és al seu abast.

 “El flabiol a les escoles de Mataró” es va iniciar fa sis cursos i aquesta és la cinquena edició de la trobada de flabiolaires. El projecte forma part del Pla Educatiu d’Entorn.