Mataró Notícies

La renda mitjana per càpita del Maresme es manté per sota del nivell de Catalunya

La renda mitjana per càpita del Maresme es manté per sota del nivell de Catalunya

lauren39b70214563

La renda mitjana dels maresmencs segueix sent inferior a la mitjana catalana. Així ho indica el l’últim anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

COMARQUES
La renda mitjana dels maresmecs se situa en 15.800 euros anuals, segons les últimes dades oficials analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Les dades corresponen, concretament, a l’any 2013, i indiquen que la renda mitjana per càpita del Maresme és 400 euros inferior a la mitjana catalana, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya se situa en 16.200 euros.

Seguint la tendència catalana, la renda del Maresme ha disminuït respecte el 2010. Concretament el descens està xifrat en un 2’75%, dada superior a la davallada de la mitjana catalana que se situava en el 1’16%.

Amb aquesta renda per càpita, la demarcació del Maresme és la setena en el rànquing en el rànquing de comarques, per darrera del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Ripollès, el Vallès Oriental i l'Alt Penedès.

MUNICIPIS
En l’apartat de municipis, la renda mitjana per càpita de Mataró se situa en els 14.500 euros anuals. És a dir, 1300 euros menys que a la mitjana del Maresme i 1700 menys que en el global català. La capital maresmenca ocupa el divuitè lloc en el rànquing de renda mitjana per càpita del Maresme.

Els primers llocs d’aquesta llista els ocupen Tiana –amb una renda mitjana de 19.200 euros–, Cabrils i Teià –amb 19.200 euros. De fet, aquests tres municipis maresmencs se situen en quarta, cinquena i sisena posició dins del conjunt de poblacions catalanes.

A més de Tiana, Cabrils i Teià, la renda mitjana per càpita catalana també és superada per uns altres deu municipis maresmecs: Montgat, Vilassar de Mar, Alella, Sant Vicenç de Montalt, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, el Masnou, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Mar i Dosrius.

La llista de municipis maresmencs la tanquen Tordera, Calella i Pineda de Mar, totes tres per sota dels 14.000 euros anuals.

En la gran majoria dels municipis del Maresme, la renda mitjana per càpita també va descendir respecte el 2010. Els únics llocs on la diferència entre el 2013 i el 2010 va ser positiva van ser Montgat, Tiana, Dosrius i Vilassar de Mar.

DISTRIBUCIÓ DELS RECURSOS FAMILIARS
En l’àrea familiar, l’anàlisi realitzat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indica que la base de la renda de les famílies és la remuneració salarial. L’any 2013 va representar el 58’4% de la renda familiar, situant-se 0’7 punts per sota de la mitjana catalana, que se situa en el 58’8%.

L’excedent de les activitats empresarials i professionals d’empreses individuals va suposar el 21’7% dels ingressos de les famílies. En aquest cas, la xifra supera amb gairebé un 2% els resultats del global de Catalunya, que se situen en el 19’8%.

Per últim, un 19’8% dels recursos familiars al Maresme va correspondre a les prestacions socials. Unes dades se situen 1’2 punts per sota de la mitjana catalana, que se situa en el 21%.
 

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:50
10 mitjans aeris i 30 terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l’incendi de Teià, al Maresme, que ja ha afectat 7 hectàrees. No s’ha evacuat cap veí, però sí s’ha recomanat el...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 16:25
A les 5 de la tarda obre la botiga física de les Santes, que estrena nova ubicació i s’instal·la a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró. Avui estarà oberta fins a dos quarts de 9 del vespre....

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 15:04
L’any 2018 tota la comarca del Maresme tindrà accés a la Xarxa de Fibra Òptica de la Generalitat de Catalunya. Aquest és el compromís al qual ha arribat la Secretaria de Telecomunicacions de la...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 14:49
La municipalització de serveis no es contradiu amb l’aprovació dels pressupostos. Així ho ha sentenciat a Mataró, Jordi Colomer, expert en administració pública local i assessor de ser de Serveis...

Cartell aparegut penjat al contenidor del carrer Lepanto. Foto: twitter CUP Mataró
Dimarts, 18 juliol, 2017 - 12:18
Mataró, com altres municipis catalans, s’ha llevat aquest matí amb uns cartells en els que apareix la imatge del dictador Francisco Franco i demanant no votar en el referèndum de l’1 d’octubre. Els...

Dimarts, 18 juliol, 2017 - 08:58
Un anunci de la clínica de cirurgia estètica Dorsia ha estat retirat per l'Ajuntament de Mataró tot i ser patrocinador de Les Santes. Ha estat el propi Ajuntament qui s'ha adonat de la publicitat,...