Mataró Notícies

Mataró necessita un jutjat de primera instància de l'àmbit civil

Un nou jutjat de primera instància de civil, prioritat pel Col·legi d'Advocats de Mataró

 

El degà del col•legi d’Advocats de Mataró celebra la petició del conseller de Justícia de crear nous jutjats a diversos municipis, entre ells Mataró. Julio Naveira recalca que ara mateix la principal necessitat del partit judicial de Mataró és la creació del que seria el 7è Jutjat de primera instància de l’àmbit civil. Naveira recorda que el mes de setembre de 2015 es va deixar sense efecte el jutjat que s’havia creat per ajudar a assumir el volum de procediments generat per les preferents a la ciutat. Un jutjat que transversalment tractava tots els procediments de l’àmbit civil perquè els altres 6 jutjats assumissin millor aquest volum.

 

Llegir més

 

 

La Generalitat demanarà a l’Estat la creació de jutjats de nova creació, un d'ells a Mataró

 

La Generalitat demanarà al govern de l’Estat, que és qui en té les competències, la creació de nou jutjats de nova creació i dues seccions del Tribunal Superior de Justícia per alleugerir la situació de col•lapse que es viu en alguns municipis. A la llista de prioritats hi ha casos com els de Mataró, Badalona, Granollers, Girona o Mollet, on es preveu un trasllat d'edifici per tenir més espai. Ho ha explicat en declaracions a La Xarxa el conseller de Justícia, Carles Mundó, que ha aclarit que en la majoria dels casos es tracta de jutjats de família.

 

Llegir més

 

 

A Mataró es construeix obra nova, però poca

 

A Mataró i El Maresme es comença a fer obra nova però, poca i de petites dimensions. Fugint de qualsevol voluntat de tornar als números del principi de la crisi, el Gremi de Constructors de Mataró i El Maresme valora que hi ha més seny per part dels compradors i els bancs però majoritàriament , la gent encara opta per a la rehabilitació d’habitatge.

 

Llegir més

 

 

La nova construcció inicia una tímida recuperació

 

Després d’anys d’aturada del sector de la construcció, comencen a veure’s, tot i que tímidament, algunes obres de nova construcció. Des de l’esclat de la bombolla immobiliària l’any 2008, totes les professions que es deriven del sector de la construcció han estat de les més castigades. D’una banda no hi havia diners per invertir en totxo i d’altre, la majoria de gent no ha pogut optar a crèdits hipotecaris o ha optat per rehabilitar la vivenda habitual. Ara, mica en mica, la situació comença a recuperar-se i una de les evidències és la presència de grues a diferents punts de la ciutat.

 

Llegir més

 

Can Marfà acull una jornada per sensibilitzar sobre la diversitat de l'autonomia personal

 

Més d’un centenar de persones participen a Can Marfà en la jornada sobre la diversitat de l’autonomia personal organitzada per la Taula d’Accessibilitat del Consell Municipal de Benestar Social. Professionals i entitats debaten sobre els reptes quotidians de les persones amb diversitat funcional de cara a la seva inclusió social. L’assistència a la jornada està oberta a totes aquelles persones que hi tinguin interès, tant persones amb diversitat funcional i els seus familiars, com també professionals o entitats que treballen en aquest àmbit.

 

Llegir més

 

Detingut un home per conducció temerària, resistència a l'autoritat i danys

 

Els Mossos detenen un home sense carnet de conduir, ni assegurança, ni ITV en vigor que circulava temeràriament per la C-32. Els agents van demanar al conductor que s’aturés però l’home, de 38 anys i veí de Pineda, va continuar la marxa a tota velocitat sense atendre les peticions de la policia. De fet, circulava per la via canviant contínuament de carril, circulant per zones no permeses i posant en risc greu els altres usuaris. Fugint de la policia, l’home va sortir de l’autopista i va entrar a Sant Vicenç de Montalt.

 

Llegir més

 

 

Lluís Foix presenta al Foment "Aquella porta giratòria", premi Josep Pla 2016

 

El periodista Lluís Foix presenta a Mataró el seu nou llibre “Aquella porta giratòria”. Un volum de memòries que relata la seva experiència al diari La Vanguardia i que li ha valgut guanyar la 48ena edició del premi Josep Pla aquest any 2016. El nou llibre de Foix se centra en el relat dels primers anys d’experiència professional del periodista a Barcelona.

 

 

Llegir més

 

 

Sara Espígul i Clara de Ramon, a la Marató d'Actrius amb motiu del Dia de les Dones

 

Les mataronines Sara Espígul i Clara de Ramon, entre la quarantena d’actrius catalanes que aquest diumenge 6 de març participaran a la Marató d’actrius. L’Institut del Teatre ha organitzat aquesta matinal d’homenatge a les actrius catalanes amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Prop de quaranta actrius llegiran fragments de textos, poemes i cançons als jardins del palau del Passeig de Gràcia.

 

Llegir més

 

 

El Quadis vol trencar la mala ratxa davant el Canoe amb una victòria a la Copa del Rei

 

Després d’enfrontar’s-hi i perdre aquest passat cap de setmana, en la tornada de la divisió d’honor de waterpolo, el Quadis busca ara la manera de tombar al Canoe aquest divendres, en els quarts de final de la Copa del Rei. Els madrilenys, s’han convertit en les últimes temporades en un autèntic malson pels mataronins, havent guanyat els 4 partits (dos de la temporada anterior i dos d’aquesta) que els han enfrontat en competició de lliga.

 

Llegir més

 

 

Els tests pel Mundial de la Fórmula 1 porten a l'equip Redbull a Mataró

 

Aquest dimarts començava la segona tongada d'entrenaments preparatoris per al nou mundial de Fórmula 1. Montmeló acull dia i nit a pilots i mecànics dels diferents equips i l'impacte econòmic es deixa veure més enllà del Vallès. A Mataró, a l'Hotel Atenea, s'hi troba l'equip Redbull des de la setmana passada i s'hi estaran fins el 7 de març. L'hotel els ha rebut col•locant unes banderes a la porta d'entrada pel retorn d'una escuderia fidel a l'Atenea de Mataró.

 

Llegir més