Mataró Notícies

Mataró aposta per l'economia social i solidària

Mataró posa en marxa un pla per promoure iniciatives d’economia social i solidària

 

Mataró ha posat en marxa el el FESS - Facilitem l’Economia Social i Solidària a Mataró-, un nou pla per promoure iniciatives d'economia social i solidària. La voluntat és donar suport als nous projectes i crear una xarxa d’iniciatives en marxa i un espai d’intercanvi. El FESS, que té un pressupost de 105.314 euros, ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya de 78.985 euros, la resta es finança amb recursos municipals.

 

Llegir més

 

 

"Mamis and minis", sabates que permeten el desenvolupament del peu dels nadons

 

L’emprenedora mataronina Laura Tió importa a l’estat espanyol un model de sabates toves per al nadó amb un disseny modernmolt popular a altres països. Sota la marca Mamis and Minis, la mataronina va veure que fora de les nostres fronteres, a Austràlia, Estats Units i als països nòrdics, hi havia una filosofia en la que el nadó pot desenvolupar el peu amb un calçat que li ho permeti però al mateix temps el protegeixi del fred i de l’entorn.

 

 

 

Llegir més

 

 

LaSal Varador aconsegueix per segon any el certificat de restaurant Km0-Slow Food

 

El restaurant mataroní “Lasal del Varador” ha obtingut el distintiu Km0-Slow Food del Maresme. El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food, amb representació en més de 120 països, neix de la voluntat de cuiners i socis de l’entitat de fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos.

 

 

 

Llegir més

 

 

L'Aleix, un nen mataroní amb una malaltia rara que necessita ajuda urgent

 

Avui dia 29 de febrer se celebra el dia Mundial de les Malalties Minoritàries. Una oportunitat per donar a conèixer aquestes patologies que afecten més aviat a poca gent i sobretot a les que s’hi dedica pocs esforços d’investigació. L’Aleix Merino és un nen de 4 anys mataroní afectat per una d’aquestes malalties. Pateix Tay Sachs, una malaltia per ara incurable i és l'únic cas diagnosticat a Catalunya. Els seus pares lluiten a contrarellotge per aconseguir fons perquè se segueixi investigant una cura.

 

 

 

 

Llegir més

 

 

L'Ajuntament i l'Associació Cultural Helena Jubany segellen la continuïtat del premi

 

L'Associació Cultural Helena Jubany i l'Ajuntament de Mataró signen un acord per a garantir el futur dels premis literari de narració curta. El consistori aportarà un 35% del cost del projecte i un membre del jurat dels premis de la Xarxa de Biblioteques de Mataró. 

La novena edició dels premis ja està en marxa i compta amb un premi de 3000 euros. El certamen s'adreça a tots els públics i podran optar al premi tots els treballs consistents en narracions curtes o contes inèdits. El regidor de Cultura considera que s'han institucionalitat uns premis. 

 

Llegir més

 

 

La Sirena s'enfrontarà al Vouliagmeni grec en les semifinals de la LEN Trophy

 

El Vouliagmeni grec serà el rival de la Sirena Mataró en la semifinals de la Len Trophy. Les mataronines, que perdien aquest cap de setmana a Hongria, per 9 gols a 4, en la tornada dels quarts de l’Eurolliga, passaran ara a disputar la final a 4 de la Copa Len, segona competició europea en importància del waterpolo femení. Una fase final que es jugarà concentrada en un cap de setmana, del 15 al 16 d’abril, amb dues semifinals d’un sol partit, una final i un partit pel bronze.

 

Llegir més

 

 

Cop d'autoritat del Mataró Parc Boet

 

Victòria de qualitat del Mataró Parc Boet davant el Vic en partit de la Copa Catalunya de bàsquet masulí. Els mataronins fan un cop d’efecte important a lliga, imposant-se a un rival directe per 82 a 78, i escalant així de la cinquena a la tercera posició de la lliga. Els mataronins van saltar endollats damunt la pista fent-se amb el domini del rebot i aprofitant molt bé les jugades de contraatac, que deixaven un 29 a 22 a finals del primer quart.

 

 

Llegir més