Mataró Notícies

Albert Batlle es compromet a ajustar els dispositius policials a Mataró

Compromís d'ajustar els dispositius policials per atendre les peticions de Mataró

 

El director general de Policia, Albert Batlle, es compromet a “ajustar els dispositius per poder atendre les peticions” que fa l’alcalde de Mataró, David Bote. Batlle ha respost durant una entrevista a La Xarxa la reclamació que Bote va fer-li ara fa unes setmanes, en una trobada que van tenir a l’Ajuntament, en què l’alcalde va demanar més mossos. Batlle ha explicat que durant l’any es van fent redistribucions dels agents i s’activen, per exemple, dispositius especials als municipis costaners a l’estiu.

 

Llegir més

 

 

Interior desaconsella bloquejar la Plaça França per la concentració de la Coordinadora

 

El Servei de Protecció de la Seguretat Ciutadana de la Generalitat desaconsella a la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Mataró celebrar la mobilització d’aquest dissabte a la Plaça França i els proposa dues ubicacions alternatives –la plaça Tomàs i Valiente i la carretera de Cirera-. Segons aquest servei de la Generalitat, un bloqueig en aquest punt de connexió a la ciutat podria ser perillós, especialment perquè és el pas cap a l’Hospital de Mataró i podria provocar un bloqueig a les urgències que es dirigeixin al centre hospitalari.

 

Llegir més

 

 

L'economia feministra a la Tertúlia de Mataró Ràdio i M1tv

 

L'espai de Tertúlia d'm1tv i Mataró Ràdio se centra aquesta setmana en l'economia feminista, en el marc del Dia Internacional de les Dones, que s'ha celebrat aquesta setmana. Un espai en el que hi ha intervingut: Marisa Merchan Cienfuegos, regidora de dona; Ana Ara, del Col·lectiu de Dones de Matagalpa; Bea Uber, del Col·lectiu de Dones de Matagalpa; Montserrat Vilalta, directora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'empresa del Tecnocampus; Pilar González Agápito, escriptora, ex regidora i membre de l'associació Dones Reporteres de Mataró i Laura Inés Fernández, membre de l'associació de dones empresàries Dona't un impuls.

 

Llegir més

 

 

Set cases de pagès posteriors a 1956 s'inclouran al Pla Especial de Masies

 

Mataró modificarà el Pla especial de masies per incloure-hi set cases pairals construïdes després de 1956 situades a les Cinc Sènies. Aquest document cataloga i ordena els possibles usos de prop d’un centenar de les 200 edificacions ubicades al sòl no urbanitzable de la ciutat.

 

Llegir més

 

 

Aigües de Mataró invertirà prop de 2 milions d'euros en actuacions per millorar el servei

 

Aigües de Mataró compta aquest 2016 amb un pressupost de més de 2 milions d’euros per desenvolupar accions diverses. D’una banda es compta amb una partida important per a accions imprevistes, de més de 600 mil euros, i de l’altra el fons dedicat a les obres que es faran al llarg de l’any. Les obres dedicades al clavegueram tenen un pressupost de 911mil euros i les d’aigua potable de 890mil euros, un total d’1 milió 800mil euros.

 

Llegir més

 

 

El Consell Comarcal aposta per potenciar els productes de quilòmetre zero

 

El Consell Comarcal proposa a pagesos i artesans alimentaris utilitzar les xarxes socials per difondre el seu producte i comunicar-se amb el potencial client. Ho fa a través d’un curs específic que ha de permetre al productor fer una gestió pròpia de les xarxes socials d’una forma més comercial i amb la voluntat de promoure el consum de productes de proximitat. La comarca del Maresme compta amb una amplia gamma de productes conreats al propi territori, més enllà dels àmpliament coneguts, com poden ser la mongeta del ganxet, el pèsol de la floreta o la maduixa.

 

 

Llegir més

 

 

Mataró promourà el reaprofitament dels excedents alimentaris

 

La ciutat reaprofitarà els excedents d’aliments dels menjadors escolars, supermercats i establiments de restauració. Així ho va aprovar per unanimitat el ple a instàncies de la CUP. S’iniciarà un programa perquè aquests excedents puguin destinar-se a col•lectius en situació de vulnerabilitat. Aquest programa començarà primer de manera pilot durant aquest primer semestre de l’any.

 

Llegir més

 

 

Tres detinguts per robar en botigues d'alimentació del Maresme

 

Detinguts tres homes per robar en botigues d’alimentació de Premià de Mar, Vilassar de Mar i Mataró. Els detinguts tenen entre 23 i 29 anys i són veïns de Premià de Dalt i de Premià de Mar. Des del mes d’abril fins a finals de l’any passat hi van haver 15 robatoris que seguien el mateix modus operandi.

 

Llegir més

 

 

La Massa Crítica arriba a Mataró amb la voluntat de promoure l'ús de la bicicleta

 

La Massa Crítica, que promou l’ús de la bicicleta a la ciutat, té presència des de fa dos mesos a Mataró. Un moviment que es reuneix un cop al mes a moltes ciutats dels món per reivindicar un model de ciutat i de societat més sostenible i menys centrat en l’ús dels cotxes. Fa uns 10 anys que el moviment es reuneix a Barcelona i alguns dels seus assistents mataronins van decidir importar aquesta experiència a la capital del Maresme. Escoltem Karles, un dels assistents a la Massa Crítica.

 

Llegir més

 

 

Les confraries assagen a ple rendiment per preparar la Setmana Santa

 

A Mataró fa mesos que les confraries de Setmana Santa assagen per a poder processionar a finals de mes. Les germandats fan aquests particulars entrenaments durant les nits a ple carrer simulant les mateixes condicions amb les que es trobaran durant les processons. Són unes nits on els confrares fan un important esforç físic que els ajuda a suportar el fred que passen.

 

Llegir més

 

 

Mataró Parc Boet i Feimat Mataró escalfen motors pel derbi de dissabte

 

Mataró escalfa motors pel derbi mataroní de Copa Catalunya de bàsquet. El de dissabte és el partit més igualat i més transcendent de tots els viscuts fins ara amb els dos conjunts ocupant posicions de promoció d'ascens a lliga EBA. Al mes de novembre el Mataró Feimat arribava al derbi havent fet un inici de lliga quasi perfecte; el Mataró Parc Boet ho feia castigat per les lesions. Ara, a més de març tots dos equips estan empatats a punts a la classificació; tots dos amb places de playoff, tots dos preparats per enfrontar-se entre ells.

 

 

Llegir més